Menü
Telefonszám
Kapcsolat

2020. április 01, szerda 12:19

Életmentő tippek a költöztetés során

Az hinné az ember, hogy költözéskor csak bele rakunk mindent dobozokba és már kész is. De aki költözött már egyik helyről a másikra az bizony tudja, hogy milyen fontos is ez. Vannak holmi amik örökre elvesznek, de néhány csak arra a kis időre, amikor nagy szükség lenne rá, rengeteg holmi pedig összekeveredik a „vegyes” feliratú csodadobozokban. Kerüljük a vegyes feliratú dobozokat, mert ezek a dobozok napokkal vagy akár hetekkel meg hosszabbítják a kicsomagolást.

Életmentő tippek a költöztetés során

Tervezni!

Sok dolgot érdemes végig gondolni a költözés és a pakolás időszakában.

  • mennyi időnk van a költözésre?
  • a huncut gyerekek mellé szakszerű, profi segítséget találni.
  • megtalálni az árban megfelelő költöztetőket.
  • mennyi holmink van, mekkora szállítójármű szükséges? 
  • mibe, hogyan fogunk csomagolni?
  • milyen rendszert követünk a csomagolás során?

Ez utóbbi kérdés bár elsőre egyszerűnek tűnhet, valójában a legnehezebb döntések egyike.

Mekkora jármű szükséges?

Egy-két szobás lakás költöztetéséhez egy 3,5 tonnás gépjármű elég. Két-három szobás lakáshoz már nagyobb, 5 tonnás teherautóra van szükség. Egy három-négy szobás lakás, vagy családi ház holmijának elszállításához már legalább 7,5 tonnás teherautó szükséges pláne, ha kerti holmikat is költöztetni kell.

A költöztetés megkönnyítése

Az egyik nehéz, de fontos kérdés a dobozok kategorizálása. Alapszabály, hogy minden doboz megfelelő címkével legyen ellátva. A tartalomról árulkodó felirat, jelzés legyen minden irányból rajta, könnyen olvashatóan ki tudja, hiszen ki tudja melyik oldalával lesz majd bepakolva a költöztető kocsiba és ezzel a módszerrel a költöztetők dolgát is meg lehet könnyíteni. Hiszen ha egy törékeny doboz akad a kezükbe azt óvatosabban fogják majd mozgatni és a szállítás során sem fognak sérülni ezek a holmik.

A saját dolgunk megkönnyítése érdekében, pedig használjunk különböző színeket helységeknek megfelelően. Például: piros-hálószoba, kék-fürdőszoba, sárga-gyerekszoba stb.

A helyiség (konyha, fürdő, háló, dolgozó stb.) mindig legyen feltüntetve és praktikus a legjellemzőbb tartalmakat is ráírni a dobozra egy vastag filccel. Később, mikor nagyon keresünk valamit, hálásak leszünk érte, mert így nemcsak a felírt holmik helyét tudjuk majd, de eszünkbe jut, mit tettünk még mellé a dobozba. Akinek hasznos, számozhatja is a dobozokat, hogy táblázatban vezesse azok részletes tartalmát. Ez főleg hosszú távú bedobozolás esetén praktikus.