Menü
Telefonszám
Kapcsolat

2020. május 25, hétfő 16:33

Lomtalanítás és költöztetés egyben

Egy költözés vagy lakás eladás során számos problémába ütközhetünk. Ilyen például amikor olyan bútorokat, ruhákat elektronikai eszközöket és ehhez hasonlókat halmoztunk fel, amiket nem tudunk hová tenni vagy már nincs szükségünk rájuk.

Lomtalanítás és költöztetés egyben

Lomtalanítás és költöztetés egyben!

Általában településenként, kerületenként egy évben egyszer van csak lomtalanítás, ami sok ember számára kevés vagy nem akkor történik, amikor szeretnék. Most már sok költöztetőcég vállal lomtalanítást vagy lomtalanítással egybekötött költözést is. A költöztetéssel egybekötött lomtalanításnak az az előnye, hogy kedvezőbb áron elszállítják a feleslegessé vált hulladékot, mintha saját magunk szállítanánk el a megfelelő lerakóhelyre.

Mikor érdemes ezt a szolgáltatást igénybe venni?

  • Nem kell az évenkénti lomtalanításra várni.
  • Ha eladná a házát, de felesleges hulladékok vannak a pincébe vagy a hozzátartozó épület/épületekben.
  • Ha nincs megfelelő fizikai állapottal vagy nincs elegendő segítsége a lobtalanítás végrehajtásához.
  • Vagy egyszerűen nem szeret pakolni, esetleg nincs ideje a lomok elszállítására.
  • Nem rendelkezik megfelelő méretű gépjárművel.

De még számos okból kifolyólag lehet a hulladék elszállítása hasznos számunkra.

 

A hatékony lomtalanítás

Költözés előtt pár héttel érdemes elkezdeni ezt a műveletet, hogy mindent át tudjunk rendesen nézni és vizsgálni. A felesleges helyet foglaló holmikat több kategóriára is lehet bontani. Vannak olyan holmik, amik jó állapotban vannak, de mi már nem használjuk őket. Ilyenkor érdemes felvenni a kapcsolatot egy jótékonysági szervezettel és ők elszállítják legtöbb esetben ezeket a holmikat a rászoruló családoknak. Viszont van a másik kupac, ami már a használhatatlan elavult kacatokat tartalmazza, ezeket a holmikat a költöztető cégek kedvezményes áron elszállítják. Sokszor el se tudjuk képzelni mennyi felesleges holmit halmoztunk fel az évek során. Ennek köszönhetően költözés után meglepően sok hely fog felszabadulni és nem lesz zsúfolt érzet az új házunkban/lakásunkban. Sőt még azért is előnyös költözés előtt végrehajtani ezt a műveletet, mert a sok elavult, feleslegessé vált holminkat újakra cserélhetjük.