Menü
Telefonszám
Kapcsolat

2020. május 25, hétfő 16:36

Olcsó költöztetés - 4 tipp a pénztárcánk megóvására és az okos költözés megszervezésére

A költözés egy rémálommá válhat, ha nem vagyunk elég alaposak és felkészültek. Akik életük első költözése előtt állnak sokszor azt se tudják hogy álljanak neki, de viszont vannak gyakorlott költözők is. Azok akik már sokat költöztek tisztában vannak, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni egy költözés során. Ez a cikk azoknak szól akik nem tudják, hogyan kezdjenek bele a költözésbe, de azoknak is jól jöhet akik már többször költöztek, de mindig kudarcba fulladt a költözésük.

4 tipp a pénztárcánk megóvására és az okos költözés megszervezésére

4 tipp a pénztárcánk megóvására és az okos költözés megszervezésére

1. A fontossági sorrend

Ne vágjunk bele vadul a pakolásba, hanem üljünk le és tervezzük meg, hogy milyen sorrendbe kell haladnunk. Lehetőleg ezt legalább 1-2 héttel előtte tegyük meg, mert sok váratlan meglepetés érhet bennünket egy költözés során. Ha eltudtuk készíteni a megfelelő sorrendet és aszerint haladunk, akkor sokkal gördülékenyebben fog menni a költözés.

2. Olcsó költöztetés-dobozolás, csomagolás

Dobozokra ne adj ki pénzt! Számos üzletben lehet kapni eszméletlenül drága dobozokat. Ezek viszont felesleges pénzkidobások. Kisebb közértekben szívesen adnak dobozokat ingyen! Ők is örülni fognak, ha elviszed a dobozokat és a pénztárcád sem fogja bánni ezt a döntést. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a környezetnek is jót teszel, mivel újrahasznosítod a dobozokat.

3. Rend a lelke mindennek

Címkézzük fel a dobozokat és a zsákokat is. Lehet helységenként eltérő színnel, de az is egy nagyon jó módszer, ha mindenre ráírod mi micsoda. A fontossági sorrend kicsomagolásnál nagyon fontos. Mondjuk az 1-es számú az amiket hamarabb kell kicsomagolni az 5-ös pedig amelyik még ráér pár hét múlva is. Nem csak számunkra előnyös, ha címkével látjuk el a dobozokat, hanem a költöztető cég számára is, hiszen amire az van ráírva, hogy "törékeny" "értékes" arra nem fognak pakolni, hanem nagyobb odafigyelést fog kapni.

4. Felesleges holmik- Tippek, hogyan szabaduljunk meg tőlük

Fontos, hogy azokat a holmikat amikre nincs szükségünk válogassuk ki időben. Csináljunk három csoportot. Az első legyen amire nincs szükségünk, de szívesen eladnánk. A második az adományozós csomag. A harmadig, pedig az elhasznált bútorok és ehhez hasonló dolgok, amikkel már nem tudunk mit kezdeni. (Lombtanítás költöztetéssel egybekötve) Most már van arra lehetőség, hogy a költöztetőcég minimális áron elvigye a költözés során feleslegessé vált dolgainkat a megfelelő lerakó helyre.