Menü
Telefonszám
Kapcsolat

2020. július 14, kedd 09:54

Olcsó költöztetés esetén érdemes megfogadni pár tanácsot

Költözni mindenki tud, azonban ha nem megfelelően látunk hozzá ehhez, akkor igen sok stresszel fog járni, amíg a holmink a régi helyről az új lakásba kerül. Éppen ezért érdemes megfogadni néhány dolgot a gyors költöztetés esetében.

Olcsó költöztetés esetén érdemes megfogadni pár tanácsot

Olcsó költöztetés esetén érdemes megfogadni pár tanácsot

A költözés tervezését nem lehet elég korán kezdeni. A legfontosabb, hogy a költözés előtt egy hónappal kezdjük meg a dolgaink közötti szelektálást. Nagyon fontos, hogy megszabaduljunk a lomjainktól, ajándékozzuk vagy adományozzuk el a már nem használt tárgyainkat vagy tegyük fel egy-egy aukciós oldalra. A lomtalanítás erre a legjobb feladat!

Főszabály: ha valamit öt éve nem kerestünk, akkor azt a következő öt évben sem fogjuk. Takarítsunk ki az egész lakásban, ha kell a takarítást is bízzuk profikra Körülbelül ilyenkor érdemes kijelölni a költözés napját is. Ha ez megvan, akkor itt az ideje felbérelni a költöztető céget vagy ha saját erőnkből költözünk, akkor a megfelelő teherautót. Ilyenkor érdemes a barátainkat is megkérdezni, hogy rá fognak-e érni az adott napon és tudnak-e jönni segíteni.

A költözés előtt napokban ürítsük ki a kamrát és a hűtőt, amennyire csak lehet. Ilyenkor érdemes áthívni a segítő barátainkat egy költözést megelőző vacsorára. Lehetőleg ne pakoljunk el romlandó árut, tejterméket, húst, mélyhűtött élelmiszert. A könyveket lapjával pakoljuk, az edényeket élével. A megbontott, flakonos háztartási vegyi árut külön-külön csomagoljuk nejlontasakba. Az üveglapokat, tükröket takarjuk be vastag, puha ronggyal. A poharak és palackok rekeszeléséhez használjunk térkitöltő kartont. A nehéz dolgok kerüljenek kis dobozokba. A bútorszállítás során a bútorokat is szedjük szét a lehető legkisebb darabokra.

Arra is figyeljünk, hogy ne töltsük meg túlságosan az egyes dobozokat, mert akkor nem lesz ember, aki felemeli őket. Lehetőleg azonos jellegű és azonos helyre kerülő holmikat pakoljunk egybe.

A költözés sohasem egy kényelmes és pihentető tevékenység, hiszen igen sok szervezéssel, pakolással és fejfájással jár. Azonban, ha megfelelően tervezünk előre, akkor nagymértékben megkönnyíthetjük a helyzetünket. Például azzal is könnyíthetünk a vállunkra nehezedő terhen, ha felbérelünk egy költöztető céget, akik majd felelnek a dolgaink elszállításáért. Igen ám, de hogyan válasszuk ki a megfelelő céget erre a feladatra?

A legtöbb Budapesti vállalat ma már rendelkezik saját weboldallal, ahol részletesen felsorolja az igénybe vehető szolgáltatásait, a lehetséges költözési pontokat és azt is, hogy nagyjából mennyibe fog kerülni, ha őket választjuk a szállítás során.

A költöztetés árak Budapest területén drágábbak, de ha szerencsénk van sikerül találni olyan költöztető céget ahol olcsó költöztetés van. A legtöbb cégnél lehetséges a költöztetés vidékre, ez a szolgáltatás is hatalmas segítséget tud nyújtani, ha az ismerőseink nem érnek rá a segítségünkre futni.